Wonen met Zorg
Wonen met Zorg

Wonen met Zorg

Wil je graag werken in een woonzorgcentrum? Een woonzorgcentrum is kort gezegd een plek waar voornamelijk ouderen verblijven wanneer zij thuis niet meer de zorg en verpleging kunnen krijgen die ze nodig hebben. Een woonzorglocatie biedt dan de ondersteuning die gewenst is. 

Bij de woonzorgcentra van Sensire staat het welzijn en woonplezier van onze bewoners centraal, en is goede zorg een vanzelfsprekendheid. Samen met familie en naasten doen wij er alles aan om de bewoners een echt thuis te bieden, waar het sociale netwerk even welkom is als voorheen.

Wij hebben diverse vacatures op verschillende niveaus op onze woonzorglocaties. De zorgteams op onze woonlocaties bestaan uit vakmensen met ruime ervaring in verpleging, verzorging en begeleiding. Zij leren de naasten en het levensverhaal van de bewoners ook graag kennen, om zo nog beter te weten hoe we onze bewoners het best kunnen ondersteunen. Wij werken met kleine teams, zodat de bewoners vaak dezelfde gezichten zien.

Kleinschalige woonzorglocaties

Eigenlijk al onze locaties zijn ingericht met kleinschalige woon- en huiskamers. Het dagelijkse leven speelt zich hier zoveel mogelijk in af, met een overzichtelijk aantal mensen. Met name voor mensen met dementie is een kleinschalige, huiselijke omgeving vaak heel waardevol.

Iedere bewoner kan en mag zelf bepalen of ze in hun eigen appartement of kamer verblijven of bijvoorbeeld de krant lezen, muziek luisteren of een spelletje doen in de gezamenlijke huiskamer. Samen koken gebeurt ook in de huiskamer. De geur van vers bereid middag- of avondeten wakkert de eetlust alvast aan, en het is ook gewoon gezellig om samen te koken. Familie en naasten wordt gevraagd om ook af en toe te koken of te helpen op bijzondere dagen zoals Pasen of met Kerstmis. 

De rol van de familie

De familie is zeer nauw betrokken bij het dagelijkse leven, net zoals thuis. Familie komt niet op visite, ze doen echt mee. Dat betekent dat ze de koffie zelf inschenken, (helpen met) de tafeldekken en/of de afwasmachine in- en uitpakken. Net zoals ze dat thuis doen. Om het belang van de familie te onderstrepen blijven we met ze in gesprek.

Op sommige woonzorgcentra doen we dat met huiskamergesprekken, maar ook altijd in een persoonlijke setting. Tijdens deze gesprekken staan we stil bij het dagelijkse leven: wat verwachten we van elkaar? Wat draagt bij aan het dagelijkse leven? Wat kan beter en/of anders vanuit het perspectief van de zorgprofessional, de familie en/of de bewoner? Kortom: vanuit beiden kanten is er voldoende ruimte om (on)genoegen te uiten, tips en trucs te delen en suggesties doen die bijdragen aan het dagelijkse leven. 

Vrijwilligers

In onze woonzorglocaties zijn dagelijks ook vele vrijwilligers actief. Bijna duizend vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor de bewoners. Zij zijn ontzettend belangrijk voor de sfeer in het huis van de bewoners. Ze gaan bijvoorbeeld graag op pad, doen een spelletje of komen langs voor een kop koffie. Kortom: ze zorgen voor net dat beetje extra aandacht.

Actuele vacatures woonzorgcentra

Op onze website vind je altijd de meest actuele woonzorgcentra vacatures. Staat net die ene vacature op de locatie van jouw voorkeur er niet bij? Schroom dan niet en neem contact met ons op of stuur een open sollicitatie, dan kijken we samen naar de plek die het beste aansluit bij jouw wensen. 

Bekijk onze vacatures

Onze woonzorglocaties

De Bloesem - Neede

De Bundeling - Ruurlo

De Garven - Ruurlo

De Hackforterhof - Vorden

De Heikant - Wehl

De Lindenhof - Vorden

Oldershove - Wehl

Den ooiman PG

Den Ooiman Somatiek - Doetinchem

Pelgrim - Gaanderen 

Sydehem - Zeddam

Waterrijk - Doetinchem

Het wehmepark - Vorden

Bel, mail of chat direct met een recruiter

Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg.

Heidi Wijgman - Schuurman

Recruiter

Sanne Raaijmakers

Recruiter