Wonen in De Lindenhof
Wonen in De Lindenhof

Wonen in De Lindenhof

De Lindenhof is de fijnste plek om te wonen als het thuis niet meer gaat, zegt het team van dit huis in Vorden. De Lindenhof heeft een reputatie als vernieuwer in de zorg voor mensen met dementie: “We denken niet in regels, maar in mogelijkheden.”

Persoonlijk en veilig

Als u dementie heeft en het wordt thuis moeilijk om voor de nodige hulp, veiligheid en structuur te zorgen, kunt u in De Lindenhof wonen met zorg. U heeft dan u eigen kamer en deelt de woonkamer en de keuken met zes andere bewoners. Uw familie en vrienden zijn altijd welkom en ze worden actief betrokken bij de dagelijkse gang van zaken.

Bijzonder aan De Lindenhof is dat u er gewoon samen met uw partner kunt wonen, ook zonder dat hij of zij een zorgindicatie heeft. In De Lindenhof hechten we eraan dat u uw sociale netwerk gewoon kunt voortzetten.

Elkaar goed leren kennen

Al voordat u bij ons komt wonen, verdiepen wij ons in uw persoonlijke situatie, onder meer door u thuis te bezoeken. Wie bent u? Wat zijn uw voorkeuren, wat zijn uw gewoontes, wat heeft u meegemaakt? Om een completer beeld van u te krijgen vragen wij uw familieleden soms om samen met u een beknopt levensverhaal te schrijven. Dat helpt om beter aansluiting te vinden bij wie u bent en wat u belangrijk vindt.

In De Lindenhof komen wonen is dus geen ‘knip’ met uw sociale leven. Het huis biedt een woning en de nodige ondersteuning in een goede sfeer. Met uw familie, vrienden en vrijwilligers zoeken we zoveel mogelijk de aansluiting bij het leven zoals u dat gewend bent.

Geen regels, maar mogelijkheden

De mensen van De Lindenhof werken in zogenoemd zelfstandige teams. Dat betekent dat ze een grote vrijheid hebben om samen met u en de mensen om u heen de keuzes te maken die voor u het best en het prettigst zijn.

Vaak levert dat fijne en originele oplossingen op. Een logeerbed op uw kamer zodat u partner ook ’s nachts bij u kan zijn, een duo-fiets waarmee iemand u kan meenemen voor een ritje door het dorp… Bij De Lindenhof denken we niet in regels, maar in mogelijkheden.

Mooi werk

Ook voor de verpleegkundigen en verzorgenden zelf is deze denkwijze een bron van inspiratie en werkplezier. In elk team wordt actief gewerkt om iedereen enthousiast te maken en initiatief te laten nemen, in goede wisselwerking met de bewoners en hun familie. Zo worden de medewerkers dagelijks op een mooie manier herinnerd aan de schoonheid van hun vak.

"Hier komen wonen is niet een 'knip' met je sociale leven. Je familie en vrienden horen er gewoon bij."
~Barbera Storm, teamverpleegkundige De Lindenhof~

Een landelijk project

Kleinschalige woonvorm Sensire De Lindenhof gaat bewoners en het dorp Vorden meer met elkaar verbinden. Het huis is geselecteerd als één van de vier kerndeelnemers van het landelijke project ‘Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg’.

Dit project maakt deel uit van de beweging ‘Waardigheid en trots’, gericht op een manier van wonen met zorg waarin het leven zelf, en niet de zorg, centraal staat.

De dingen doen zoals thuis

“We willen zorgen dat bewoners gewoon naar de bakker of de supermarkt in het dorp kunnen. Precies zoals ze vroeger gewend waren”, vertelt teamverpleegkundige Barbera Storm. “De meeste mensen komen uit deze omgeving. De Lindenhof zou gewoon een van de huizen in het dorp moeten zijn.”

Daartoe zoekt De Lindenhof zo veel mogelijk contact met het dorp, met name door de dingen te gaan doen zoals je dat thuis ook zou doen. “We gaan nu al zelf naar de bakker, de groenteboer en de slager”, vertelt Barbera. “En ook de supermarkt heeft heel positief op onze ideeën gereageerd.” Barbera wil nog veel verder gaan: “Uiteindelijk moet eigenlijk ook dat codeslot van de deur.”

Gaan de deuren dan helemaal open?

“Nou, de voordeur wagenwijd openzetten doe je zelf thuis ook niet!”, zegt Barbera. “Maar er zijn best technische oplossingen te bedenken om bewoners en hun naasten makkelijker binnen en buiten te laten, zodat het fijner voelt.”

En zo zijn er veel meer dingen te bedenken om het leven voor onze bewoners te verbeteren. “Goede ideeën zijn hier altijd welkom.”

Onze woningen

Het gebouw van De Lindenhof bestaat uit 21 appartementen, verdeeld over drie groepswoningen. Iedere groep heeft een gezellige keuken en huiskamer. Hier speelt uw dagelijks leven zich af: de krant lezen, een spelletje doen, samen koken en eten.

De Lindenhof voelt zich nauw verbonden met het dorp. Met het levendige centrum, de wekelijkse markt en de prachtige landelijke omgeving nodigt Vorden uit tot uitstapjes met uw familie of een van onze vrijwilligers.

AANVULLENDE SERVICES

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

  • mee eten bij kleinschalig wonen
  • het doen van de was
  • het Ziggo abonnement, zo kunt u uw favoriete tv-programma’s kijken, lekker bellen of rond dwalen op het internet
  • het geluk-arrangement, een extraatje. Klik hier om je aan- en af te melden.

  • een WA- en inboedelverzekering

  • het pluspakket schoonmaak voor een extra schoon huis

  • de beweegvereniging, voor beweging op ieders niveau. Klik hier om je aan- en af te melden.

Kijk bij 'aanvullende documenten' voor meer informatie. 

Praktische informatie

Wilt u meer weten over De Lindenhof, of wilt u het huis eens bekijken? U kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding.

De woonzorgadviseurs van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.

Voor algemene vragen kunt u ons ook via ons algemene nummer bereiken: 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Sensire De Lindenhof
Smidsstraat 48/52
7251 XS Vorden

Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (WLZ) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Sensire De Lindenhof heeft als woonvorm voor mensen met dementie een BOPZ-erkenning en huisvest vooral mensen met een VV 5 indicatie en soms een VV 7 (voorheen ZZP 5 en ZZP 7). Onze woonzorgadviseurs helpen u graag met uw aanvraag.

Voor een actueel overzicht van onze wachttijden, verwijzen wij u naar de Menzis Zorgatlas. Hier kunt u zoeken op ‘Sensire’.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. Klik op de link om meer te lezen.

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925. Klik hier als u meer wilt weten over Kosten en vergoedingen.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina