Expertisecentrum
Expertisecentrum

Expertisecentrum

Leven zoals u wilt is de belofte die wij doen aan onze klanten. Om deze belofte waar te kunnen maken ondersteunen wij onze klanten in hun eigen vertrouwde omgeving als dat nodig is. Wijkzorg, zorg op afstand en verschillende gespecialiseerde diensten zijn voorbeelden van ondersteuning die ingezet kan worden. Het Expertise Centrum van Sensire staat bekend om de complexiteit van de zorg die door de ruim 120 gespecialiseerde collega’s wordt verleend. Artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en verpleegkundigen met expertise op het gebied van bijvoorbeeld hartfalen, dementie, diabetes of oncologie zijn voorbeelden van collega’s die werkzaam zijn vanuit het Expertisecentrum.

Hoogcomplexe ondersteuning in een persoonlijke setting

Werken bij het Expertisecentrum betekent een uitdagende en afwisselende baan, geen dag is hetzelfde. Je werkt in verschillende omgevingen, zowel bij mensen thuis als in woonzorglocaties. Jij kan het verschil maken in het leven van jouw klanten. Dankzij jouw ondersteuning, tips en adviezen kunnen mensen (langer) thuis blijven wonen, zijn ziekenhuisbezoeken minder vaak nodig en kunnen klanten eerder naar huis na een operatie.

Thuis of in de woonzorglocatie gaat de ondersteuning gewoon verder. Je helpt de bewoners en klanten om te gaan met de problemen die de klanten in hun dagelijkse leven ervaren. Je geeft ze praktische handvatten en tips over bijvoorbeeld het gebruik van hulpmiddelen, beweging- en conditieonderhoud en technieken om zo min mogelijk last te hebben van ongemakken.

Collega’s ondersteunen elkaar

Met jouw specialistische kennis heb je ook een actieve rol richting jouw Sensire collega’s, zowel in de wijk als in onze woonzorglocaties. Met elkaar beoordelen en overleggen jullie welke ondersteuning noodzakelijk is. Jullie streven samen naar een soepele overgang tussen de intra- en extramurale zorg. Je hebt hele korte lijnen met de 2e lijn en bevordert daarmee een optimale kwaliteit van de zorgverlening. Op klantniveau werk je intensief samen met de zorgverleners en (para)medici van Sensire én van andere organisaties.
In de praktijk betekent dit dat je soms samen met de eerste lijn de klant bezoekt, maar het komt ook veelvuldig voor dat de eerste lijn jouw hulp inschakelt om te overleggen over een specifiek ziektebeeld. Vragen als “Is dit het juiste behandelplan?” en “Ik twijfel of de gewenste voortgang zichtbaar is, wil je even met mij meekijken?” worden aan jou voorgelegd. Vanuit jouw kant informeer je actief bij jouw collega’s uit de eerste lijn naar de gezondheid van de klanten en of er aandachtspunten zijn (in positieve en negatieve zin) waar jij vanuit jouw specialisme rekening mee moet houden. 

Kwaliteit van zorg waarborgen

Eigen initiatief staat bij Sensire hoog in vaandel. Je krijgt alle ruimte om naar eigen inzicht met uiteenlopende vragen aan de slag te gaan. Hoe kan ik mijn klanten met innovatieve digitale middelen zelfstandiger maken? Werken de protocollen goed genoeg? Hoe kunnen we de samenwerking in de regio verbeteren? Zo draag jij bij aan een rijker en zinvoller leven van je klanten én sta je in voor de kwaliteit van zorg.

Wil jij als gespecialiseerde collega aan de slag via het Expertisecentrum van Sensire? In ons vacature-overzicht vind je de meest actuele vacatures. Staat jouw vacature er (nog) niet bij? Neem dan rechtstreeks contact met ons op via werving@sensire.nl.

Ga direct naar onze vacatures

Bel, mail of chat direct met een recruiter

Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg.

Heidi Wijgman - Schuurman

Recruiter

Sanne Raaijmakers

Recruiter