Herintreden in de zorg als Verpleegkundige of Verzorgende IG
Herintreden in de zorg als Verpleegkundige of Verzorgende IG

Herintreden in de zorg als Verpleegkundige of Verzorgende IG

Weer aan de slag in de zorg!

Heb jij een tijd je vak als Verzorgende IG of Verpleegkundige niet meer uitgeoefend? Ben je nu op het punt gekomen dat je weer graag wil werken in de zorg? Bij Sensire ben je meer dan welkom!
Samen kijken we graag naar de mogelijkheden om jou weer bekwaam en daarmee bevoegd te maken om weer aan de slag te kunnen in de wijk of op één van onze woon-zorglocaties. Welke weg je daarvoor moet bewandelen is afhankelijk van je ervaring en opleiding.

Weer aan de slag als verpleegkundige

Als je weer aan de slag wilt in een functie vanaf niveau 4 (bijvoorbeeld Verpleegkundige) ben je verplicht om BIG geregistreerd te zijn. In de afgelopen 5 jaar moet je aantoonbaar 2080 uur gewerkt hebben als verpleegkundige voor minimaal 8 uur per week. Op het moment dat je de afgelopen jaren niet werkzaam bent geweest in deze functie voldoe je waarschijnlijk niet aan meer aan de gestelde werkervaringseis. Een herregistratie is hierdoor noodzakelijk. Wil je hier meer over weten? Op de website Bigregister van het ministerie van VWS vind je alle (wettelijke) informatie.

Wil je weten welke mogelijkheden Sensire heeft voor jou? Neem dan contact op met ons via werving@sensire.nl.

Als herintredende Verpleegkundige kun je wél direct ingezet worden als Verzorgende IG. Het voordeel hiervan is, dat je direct weer ervaring opdoet, opnieuw kennismaakt met het werken in de zorg en daardoor je kennis opfrist. Daarnaast leer je alvast Sensire, jouw collega’s en klanten of bewoners kennen.

Sensire biedt verschillende interne cursussen in de vorm van bijvoorbeeld oefenlokalen. Samen met collega’s wordt je geïnformeerd over mogelijkheden en de nieuwste ontwikkelingen rondom verschillende actuele thema’s. Ook dit draagt op positieve wijze bij aan het opfrissen van jouw kennis over verpleegtechnische handelingen.

Weer aan de slag als verzorgende IG

Wil je weer als Verzorgende IG aan de slag? Ook dan ben je uiteraard van harte welkom. Welke route je hiervoor moet volgen is afhankelijk van jouw achtergrond en werkervaring en is daardoor eigenlijk voor bijna iedereen anders. Onderdelen van deze route kunnen zijn het doorlopen van e-learning modules, oefenen in een van onze oefenlokalen en het meelopen en laten aftekenen van handelingen met een collega Verzorgende IG.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact op met ons via werving@sensire.nl. Mocht blijken dat je met je huidige diploma en ervaring toch direct aan de slag kunt, dan zorgen we er uiteraard voor dat we je in contact brengen met de het betreffende team van jouw voorkeur.

Naar het Keuzekompas