Vrijwilligerswerk
Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk: het gevoel dat je iets toevoegt, dat geeft energie!

Sensire Wonen met zorg heeft vier welzijnscoördinatoren. Zij werven vrijwilligers, brengen binnen de woonzorgcentra vraag en aanbod bij elkaar en bieden vrijwilligers de nodige ondersteuning.

Kijken of het klikt

Meld jij je aan, dan volgt er altijd een intakegesprek met een van onze welzijnscoördinatoren. Denkend vanuit de bewoners vragen ze naar jouw motivatie om vrijwilliger te worden en zijn ze geïnteresseerd in jouw affiniteit met ouderen. Of jij en Sensire bij elkaar passen, is ook een kwestie van gevoel. Het is belangrijk dat het van beide kanten klikt.

Vervolgens zijn er ook enkele formele stappen te nemen. Zo is er een Verklaring omtrent gedrag (VOG) van de gemeente nodig en zal de welzijnscoördinator om jouw Burgerservicenummer (BSN) vragen. We sluiten ook een vrijwilligersovereenkomst met je, waarin zaken als een verzekering en bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding worden geregeld.

Vrijwilligers bij Sensire worden aangenomen voor ‘onbepaalde tijd’. Je verbindt zich dus niet aan een bepaalde duur. Sommige mensen werken vele jaren bij ons als vrijwilliger. Anderen doen het relatief kort, bijvoorbeeld als er plots dingen veranderen in hun persoonlijke leven. Ook dat is prima.

Introductiecursus

Ook enige scholing is een voorwaarde om bij Sensire aan de slag te kunnen. Dat gebeurt met een introductiecursus voor vrijwilligers waarvoor je wordt uitgenodigd. In een informele sfeer worden praktische tips aangereikt, krijg je inzicht in ziektebeelden en het omgaan met bijvoorbeeld gedragsproblemen en je leert natuurlijk ook de andere vrijwilligers kennen.

Het klinkt allemaal misschien wat formeel, maar zo komt je goed beslagen ten ijs en staat niets jou in de weg om de bewoners samen mooie momenten te bezorgen.

Contact

Voor vrijwilligers of belangstellenden voor vrijwilligerswerk is het handig om contact op te nemen met een van onze welzijnscoördinatoren. Je kan ze bereiken via welzijnscoordinatoren@sensire.nl.