Opleidingsplek zijinstromer
Opleidingsplek zijinstromer

Opleidingsplek zijinstromer

Overweeg jij een carrièreswitch? Droom jij wel eens over een carrière in de zorg maar heb je de stap nog niet eerder durven maken? Dan is nu het moment om jouw droom na te gaan jagen. Wij helpen je graag om deze overstap succesvol te laten verlopen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Oriënteren op de baan en opleiding die bij je past

Een carrière switch maken is best spannend. Je gewone werkdag zoals je gewend bent ziet er ineens heel anders uit, de routine van alle dag die je had gooi je overboord en allerlei nieuwe termen en woorden vliegen je om de oren. Termen die voor veel van onze collega’s gesneden koek zijn klinken voor jou als een taal die je nog niet beheerst. Geen paniek, dat gaan we je allemaal leren. Daar beginnen we nu al mee en tijdens de opleiding leer je nog veel meer.

Om je goed te oriënteren op je toekomstige werkplek bieden wij je de mogelijkheid om een dag mee te lopen met onze collega’s in de wijk of in één van onze woonzorgcentra. 

Wat zijn jouw diploma’s waard?

Waarschijnlijk heb je voor je huidige baan een opleiding gevolgd die (redelijk) in het verlengde liggen van elkaar, echter daar is geen wettelijke verplichting voor. Voor de zorgsector ligt dat net even wat anders. Wij hebben te maken met wet- en regelgeving die bepaalt in welke functie je wel en niet kan gaan werken. Op het moment dat je jouw diploma hebt behaald kan je gaan werken als bijvoorbeeld verpleegkundige, je bent bevoegd noemen we dat. Om zelfstandig handelingen te mogen uitvoeren word je door een ervaren collega een paar keer begeleid voor een specifieke (be)handeling. Eerst doet hij of zij het voor en vervolgens laat je zien dat je het kan. Daarna ben je bevoegd en bekwaam voor de specifieke handeling. Het lijkt nu alsof je behaalde diploma’s helemaal niets waard zijn. Dat is gelukkig niet zo. Hieronder lees je per opleiding welke minimale eisen er gesteld worden, daarnaast zijn er ook vakken uit je vooropleiding die jou een vrijstelling kunnen geven voor een module of vak. Welke dit zijn is afhankelijk van de vooropleiding. Hierover gaan we graag met jou in gesprek zodat we jou een maatwerk oplossing kunnen aanbieden.

Over de opleiding tot verzorgende IG

Heb je geen zorgachtergrond of een opleiding op (minimaal) mbo niveau 2, dan kun je de opleiding tot verzorgende IG gaan volgen.

Heb je een oud diploma Verzorgende niveau 3, MMZ 3 of 4, SPW, of recent diploma Helpende zorg en welzijn? Dan kijken we met jou op maat naar de inrichting van jouw opleidingstraject. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het overslaan van het kennismakingstraject Basiszorg en eventuele inkorting van de opleidingsduur. Op het moment dat je geen zorgachtergrond hebt, dan start je eerst met het kennismakingstraject Basiszorg van 3 maanden. Vervolgens start je met de 2-jarige BBL-opleiding. Gedurende deze periode werk je 24 uur (20 uur is bespreekbaar) per week in de zorg, je volgt 1 dag per week onderwijs.

Twee keer per jaar, in augustus – september en in april – mei bieden wij je de mogelijkheid om jouw interesse kenbaar te maken voor de opleiding.  

Over de opleiding tot verpleegkundige

Heb je een willekeurige andere opleiding op minimaal mbo niveau 3, dan kun je direct starten met de opleiding tot verpleegkundige niveau 4. Je start eerst met het kennismakingstraject Basiszorg van 3 maanden. Vervolgens start je met de BBL-opleiding. Deze duurt gemiddeld 3 tot 3,5 jaar.

Om te kunnen beginnen is enthousiasme en jouw motivatie erg belangrijk, ieder die wil kan, ook op latere leeftijd, starten met de opleiding. De eerste 1,5 jaar van je de opleiding ga je 2 dagen in de week naar school en werk je 20 uur. Na ongeveer 1,5 jaar ga je 1 dag in de week naar school en kun je eventueel meer uren gaan werken.

Twee keer per jaar, in augustus – september en in april – mei bieden wij je de mogelijkheid om jouw interesse kenbaar te maken voor de opleiding.  

Wij hebben een intensieve samenwerking met het Graafschap College. Zij zijn één van de partners die onze leerlingen theoretisch opleiden. Door deze samenwerking kom je samen met je collega’s van Sensire in één klas. Dat geeft je meteen de mogelijkheid om onderling ervaringen uit te wisselen. 

Investeren in jezelf en je toekomst

Wij bieden jou een studiefaciliteitenregeling aan op het moment dat je start met de opleiding. Dat betekent dat wij de volledige studiekosten (les- en boekengeld) voor onze rekening nemen. De kosten voor de opleidingen liggen tussen € 2000,- en € 2500,-.

Afhankelijk van de fase van de opleiding bieden we jou een contract met een leerlingensalaris en een financiële studietoelage aan. Dat betekent waarschijnlijk dat je jouw uitgaven patroon (tijdelijk) aan zal moeten passen, dat is de investering die je zelf zal moeten doen. Daar tegenover staat dat je er veel dankbaarheid voor terugkrijgt van klanten en bewoners. Een baangarantie kunnen we je op voorhand niet geven, maar het moet gek lopen als we je geen (vaste) aanstelling kunnen bieden.

Wil jij meer weten? Marieke en Gijs gingen je als zijinstromer voor. Hun verhaal bekijk je hieronder.

Bel, mail of chat direct met een recruiter

Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg.

Heidi Wijgman - Schuurman

Recruiter

Sanne Raaijmakers

Recruiter