Opleidingsplek zijinstromer
Opleidingsplek zijinstromer

Opleidingsplek zijinstromer

Overweeg jij een carrièreswitch naar de zorg? Droom jij wel eens over een carrière in de zorg maar heb je de stap nog niet eerder durven maken? Dan is nu het moment om jouw droom na te gaan jagen. Wij helpen jou als zijinstromer in de zorg graag om deze overstap succesvol te laten verlopen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Oriënteren op de baan en opleiding die bij je past

Een carrièreswitch naar de zorg maken is best spannend. Je gewone werkdag zoals je gewend bent ziet er ineens heel anders uit. De routine van alle dag die je had gooi je overboord en allerlei nieuwe termen en woorden vliegen je om de oren. Termen die voor veel van onze collega’s gesneden koek zijn klinken voor jou als een taal die je nog niet beheerst. Geen paniek, dat gaan we je allemaal leren.

Daar beginnen we nu al mee en tijdens de opleiding speciaal voor zijinstromers in de zorg leer je nog veel meer. Om je goed te oriënteren op je toekomstige werkplek bieden wij je de mogelijkheid om een dag mee te lopen met onze collega’s in de wijk of in één van onze woonzorglocaties. 

Wat zijn jouw huidige diploma’s waard?

Waarschijnlijk heb je voor je huidige baan een opleiding gevolgd die (redelijk) in het verlengde liggen van elkaar, echter is daar geen wettelijke verplichting voor. Voor de zorgsector ligt dat net even wat anders. Wij hebben te maken met wet- en regelgeving die bepaalt in welke functie je wel en niet kan gaan werken.

Op het moment dat je bij Sensire jouw diploma in de zorg hebt behaald kan je gaan werken als bijvoorbeeld verpleegkundige, je bent bevoegd noemen we dat. Om zelfstandig handelingen te mogen uitvoeren word je door een ervaren collega een paar keer begeleid voor een specifieke (be)handeling. Eerst doet hij of zij het voor en vervolgens laat je zien dat je het kan. Daarna ben je bevoegd en bekwaam voor de specifieke handeling.

Het lijkt nu alsof je behaalde diploma’s helemaal niets waard zijn. Dat is gelukkig niet zo. Hieronder lees je per opleiding welke minimale eisen er gesteld worden. 

Over de opleiding tot verzorgende IG

Of je nu jong bent en een carrièreswitch naar de zorg wil maken, of je bent al (heel wat) ouder, wij bieden verschillende mogelijkheden om een opleiding verzorgende ig te volgen. Heb je geen zorgachtergrond of een opleiding op (minimaal) mbo niveau 2, dan kun je de opleiding tot verzorgende IG gaan volgen.

Op het moment dat je geen zorgachtergrond hebt, dan start je met de 2-jarige BBL-opleiding. Gedurende deze periode werk je 24 uur per week in de zorg, je volgt 1 dag per week onderwijs.

Heb je een oud diploma Verzorgende niveau 3, MMZ 3 of 4, SPW, of recent diploma Helpende zorg en welzijn? Dan kijkt het opleidingsinstituut met jou op maat naar de inrichting van jouw opleidingstraject. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een vrijstelling voor één of meerdere modules en daarmee het inkorten van de opleidingsduur.

Gedurende het hele jaar bieden wij jou de mogelijkheid om je interesse kenbaar te maken voor de opleiding. Vier keer per jaar kunnen aankomend zorgprofessionals starten met verschillende opleidingen. De eerste stap is het versturen van je sollicitatie bestaande uit je cv en een motivatiebrief. Waarbij we in je brief vooral benieuwd zijn waarom jij die stap wilt maken naar de zorg! Wanneer jouw sollicitatie ons overtuigd heeft nemen we contact met je op voor een telefonisch gesprek, wanneer dit positief is nodigen we je uit voor een persoonlijk sollicitatiegesprek. Via onderstaande button kun je jouw gegevens achterlaten.
   

Over de opleiding tot verpleegkundige

Of je nu op jonge leeftijd een carrièreswitch naar de zorg wil maken, of dat je een opleiding tot verpleegkundige op later leeftijd wil volgen, er zijn meerdere mogelijkheden.

Heb je een willekeurige andere opleiding op minimaal mbo niveau 3, dan kun je direct starten met de opleiding tot verpleegkundige niveau 4. Je start direct met de BBL-opleiding. Deze duurt gemiddeld 3 tot 3,5 jaar.

Om te kunnen beginnen is enthousiasme en jouw motivatie erg belangrijk, ieder die wil kan, ook op latere leeftijd, starten met de opleiding. De opleiding verpleegkundige is ook geschikt voor 50 plussers. Zowel op het Graafschap College in Doetinchem het Aventus College in Deventer volg je vanaf het eerste jaar 1 dag in de week onderwijs. Hou rekening met gemiddeld 10 tot 12 uur studiebelasting in eigen tijd.

Wij hebben een intensieve samenwerking met het Graafschap College. Zij zijn één van de partners die onze leerlingen theoretisch opleiden. Door deze samenwerking kom je samen met je collega’s van Sensire in één klas. Dat geeft je meteen de mogelijkheid om onderling ervaringen uit te wisselen. 

Gedurende het hele jaar bieden wij jou de mogelijkheid om je interesse kenbaar te maken voor de opleiding. Vier keer per jaar kunnen aankomend zorgprofessionals starten met verschillende opleidingen. De eerste stap is het versturen van je sollicitatie bestaande uit je cv en een motivatiebrief. Waarbij we in je brief vooral benieuwd zijn waarom jij die stap wilt maken naar de zorg! Wanneer jouw sollicitatie ons overtuigd heeft nemen we contact met je op voor een telefonisch gesprek, wanneer dit positief is nodigen we je uit voor een persoonlijk sollicitatiegesprek. Via onderstaande button kun je jouw gegevens achterlaten.

Investeren in jezelf en je toekomst

Wij bieden jou als zij instromer in de zorg een studiefaciliteitenregeling aan op het moment dat je start met de opleiding. Dat betekent dat wij de volledige studiekosten (les- en boekengeld) voor onze rekening nemen. De kosten voor de opleidingen liggen tussen € 2000,- en € 2500,-.

Afhankelijk van de fase van de opleiding bieden we jou een contract met een leerlingensalaris en een financiële studietoelage aan. Dat betekent waarschijnlijk dat je jouw uitgaven patroon (tijdelijk) aan zal moeten passen, dat is de investering die je zelf zal moeten doen. Daar tegenover staat dat je er veel dankbaarheid voor terugkrijgt van klanten en bewoners. Een baangarantie kunnen we je op voorhand niet geven, maar het moet gek lopen als we je geen (vaste) aanstelling kunnen bieden.

Je bent nooit te oud om te leren

Je bent niet alleen nooit uitgeleerd, je bent ook nooit te oud om te leren. Voor onze opleidingsplekken hanteren wij geen maximale leeftijd, wij kijken naar wie jij bent! Wat is jouw motivatie om met de opleiding te starten? Welke ervaring breng je mee waar je mogelijk profijt van hebt tijdens de opleiding? Kortom: wil jij je verder ontwikkelen en/of de overstap maken naar de zorg? Neem contact op en laat je informeren over de mogelijkheden.

Maak jij een carrièreswitch naar de zorg?

Benieuwd naar de ervaring van andere zijinstromers? Marieke en Gijs gingen je als zijinstromer voor. Hun verhaal bekijk je hieronder.

“Na een dag meelopen ben je om!”

Wil jij een carrièreswitch naar de zorg en ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op!

Bel, mail of chat direct met een recruiter

Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg.

Jolien Thomassen

Recruiter

Sanne Raaijmakers

Recruiter