Opleidingsplek Verpleegkundige mbo of Verzorgende IG
Opleidingsplek Verpleegkundige mbo of Verzorgende IG

Opleidingsplek Verpleegkundige mbo of Verzorgende IG

Sensire biedt niet alleen de eigen medewerkers de helpende hand om zich te ontwikkelen, maar ook voor aankomend zorgprofessionals zijn er verschillende mogelijkheden. Wij stellen twee keer per jaar een aantal BOL & BBL-opleidingsplekken (verpleegkundige mbo) en traineeship plaatsen (verpleegkundige hbo) beschikbaar. Wij nodigen niet alleen onze eigen medewerkers uit om op deze vacatures te solliciteren voor deze opleidingsplekken, maar ook zorgprofessionals van buiten de organisatie kunnen hun interesse voor de opleiding verpleegkundige bij ons kenbaar maken.

Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot verpleegkundige niveau 4 ben je in het bezit van een willekeurig mbo-diploma op niveau 3. Voor de opleiding tot verzorgende IG ben je in het bezit van een diploma op (minimaal) mbo niveau 2.

Over de opleiding

De duur van de opleiding is afhankelijk van de leerweg en opleiding die je gaat volgen.

Opleiding Verzorgende IG
Heb je een oud diploma Verzorgende niveau 3 , MMZ 3 of 4, SPW, of recent diploma Helpende zorg en welzijn? Dan kijken we met jou op maat naar de inrichting van jouw opleidingstraject tot Verzorgende IG. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het overslaan van het kennismakingstraject Basiszorg en eventuele inkorting van de opleidingsduur. Heb je geen zorgachtergrond? Je start dan eerst met het kennismakingstraject Basiszorg van 3 maanden. Vervolgens start je met de 2-jarige BBL-opleiding.

Verpleegkundige niveau 4
Heb je geen ervaring van Verzorgende IG, dan start je eerst met het kennismakingstraject Basiszorg van 3 maanden. Vervolgens start je met de BBL-opleiding. Deze duurt gemiddeld 3 tot 3,5 jaar. Heb je wel ervaring als verzorgende IG, dan duurt de opleiding ca. 2 jaar.

Je bent nooit uitgeleerd!

Als verpleegkundige in opleiding combineer je werken en leren. Door (ervaren) collega’s uit je team wordt je begeleid om de fijne kneepjes van het vak te leren. Des te verder je bent in je opleiding, des te zelfstandiger kun je gaan werken.

Op het moment dat jij je opleiding hebt afgerond ben je zeker niet uitgeleerd. Dat ben je eigenlijk nooit in de zorg. Daarom stimuleren wij onze medewerkers om zich te blijven ontwikkelen en continu van en met elkaar te leren. Leren doe je iedere dag, bijvoorbeeld van elkaar op de werkvloer, online of tijdens bijeenkomsten. Sensire gaat uit van het 70 – 20 – 10 principe. Dat houdt in dat je vooral leert van en tijdens het werk (70%) door middel van coaching en feedback (20%) en formele leeractiviteiten (10%). Dat kan klassikaal zijn, maar ook digitaal met behulp van onze digitale leeromgeving ELS. Dat laatste kan ook gemakkelijk vanuit huis.

Wil je meer weten over onze opleidingsplekken?

Ben je al begonnen aan je opleiding tot verzorgende IG of Verpleegkundige en wil je tussentijds overstappen? Ook hiervoor bieden wij verschillende mogelijkheden! Neem contact op met werving@sensire.nl

Naar het keuzekompas

Bel, mail of chat direct met een recruiter

Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg.

Heidi Wijgman - Schuurman

Recruiter

Sanne Raaijmakers

Recruiter