Wonen in Oldershove
Wonen in Oldershove

Wonen in Oldershove

Met verzorgd wonen kunt u in Oldershove met ondersteuning zelfstandig wonen. Het huis ligt middenin Wehl en huisvest onder meer de openbare bibliotheek en tal van dorpsactiviteiten.

Een unieke woonplek om zelfstandig, of met ondersteuning te wonen

Met verzorgd wonen kunt u in Oldershove met ondersteuning zelfstandig wonen. U kunt zo thuis blijven wonen met een ZZP-indicatie (VPT en/of MPT). 

Oldershove is een unieke, moderne woonvorm met huurappartementen. Maar Oldershove biedt meer dan dat. In het restaurant kunt u terecht voor een warme maaltijd of drankje en om andere bewoners te ontmoeten. Ook is er een winkeltje, een kapsalon en een stiltekamer. Heeft u een feestje, dan kunt u speciaal hiervoor een ruimte huren.

Sensire Oldershove beschikt over een gemeenschappelijke ruimte voor dagactiviteiten. Hier kunt u terecht voor bijvoorbeeld zangmiddagen en handwerken. Ook zijn er verschillende biljartclubs actief.

In Sensire Oldershove bevindt zich ook een huis voor mensen met dementie, de Heikant.

Zorg binnen handbereik

Sensire biedt in Oldershove zorgbemiddeling, maaltijdservice, een restaurant, huishoudelijke hulp, verpleging en verzorging aan. De thuiszorg in uw appartement wordt geleverd door de wijkverpleegkundige en het wijkteam. Ook zonder CIZ-indicatie kunt u bij Sensire altijd extra zorg inkopen.

Woningcorporatie De Woonplaats

Sensire speelt geen rol in de verhuur van de appartementen. De huurwoningen worden aangeboden door woningcorporatie De Woonplaats, die ook instaat voor de service en het onderhoud van de appartementen. De contactgegevens van De Woonplaats vindt u onderaan deze webpagina.

In het hart van het dorp

Mede door de bewoners, die vaak zelf uit het dorp of de streek komen, heeft Oldershove een hechte band met het dorp Wehl. Dat is te merken aan de activiteiten die verenigingen er geregeld organiseren, en het feit dat in Oldershove onder meer de openbare bibliotheek is gevestigd.

Het team van Sensire is een kleine hechte groep van mensen die van de gemeenschappelijke ruimtes een welkome plek voor de bewoners en hun familie en vrienden maken. Er is geregeld een Grand Café, het huis doet mee aan carnaval en er worden kerkdiensten georganiseerd. Er zijn ook computers waarvan iedereen gebruik kan maken.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over Oldershove, of wilt u het eens bekijken? Loop gerust eens binnen om de sfeer te proeven.

Om in aanmerking te komen voor een huurappartement kunt u contact opnemen met de mensen van wooncorporatie De Woonplaats. Zij zijn bereikbaar via email: info@dewoonplaats.nl, via de website van De Woonplaats of per telefoon: 0900 - 9678.

Wilt u meer informatie over het ontvangen van zorg bij u thuis in Oldershove? Voor uw wijkverpleegkundige of voor algemene vragen aan Sensire kunt u ons altijd bereiken via nummer 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Oldershove
Raadhuisplein 100
7031 VE Wehl

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925. Klik hier als u meer wilt weten over kosten en vergoedingen.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina