Wonen in De Garven
Wonen in De Garven

Wonen in De Garven

In De Garven in Ruurlo kunnen mensen met dementie of een intensieve zorgvraag prettig wonen. De kleine teams zijn een vertrouwd gezicht voor de bewoners en hun familie. Als team en met de familie willen we de bewoners een goede tijd geven.

Drie huisjes

De Garven bestaat uit drie wooneenheden, door de teams ‘huisjes’ genoemd, waar steeds acht of negen bewoners kleinschalig wonen. Er is ook ruimte voor echtparen (waarbij u niet beide een zorgindicatie hoeft te hebben). Elk huisje heeft een eigen woonkamer met open keuken, zodat er altijd wat te beleven is. Er zijn vaak activiteiten en het is er gezellig. En als er wordt gekookt, mag u best even in de pannen kijken.

We willen u ook graag persoonlijk goed leren kennen. Daarom bezoeken we u al thuis voordat u in De Garven komt wonen, zodat we weten hoe u gewend bent te wonen, wat uw gewoontes zijn en welke spullen waardevol voor u zijn.

Neem uw netwerk mee

We zijn ook benieuwd naar uw levensverhaal en uw sociale omgeving. Uw familie en vrienden blijven immers even belangrijk als voorheen. Het is fijn dat de bewoners bij een verhuizing naar De Garven hun eigen sociale netwerk meenemen. Dat maakt verhuizen een stuk gemakkelijker. Het helpt u uw leven voort te zetten zoals u dat gewend bent.

Bijzonder aan De Garven is dat u er gewoon samen met uw partner kunt wonen, ook zonder dat hij of zij een zorgindicatie heeft.

Met elkaar, voor elkaar

Elk van de ‘huisjes’ van De Garven heeft een klein eigen team, waardoor de bewoners en hun familie altijd vertrouwde gezichten in hun omgeving hebben. In de teams werken mensen met verschillende functies, maar geen collega is belangrijker dan een andere. De dingen samen doen, daar gaat het om, het liefst in goed contact met de familie.

Dat De Garven uit drie los van elkaar staande eenheden bestaat, weerhoudt de teams er niet van samen ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. “Hoe kunnen we de bewoners een goede tijd geven? dat vragen we ons altijd af”, vertelt een medewerker. “En wat pakt, delen we met elkaar.”

Geen regels, maar mogelijkheden

De mensen van De Garven gaan graag met u om op de manier die het beste bij u past. Vaak levert dat fijne en originele oplossingen op. Een logeerbed op uw kamer zodat u partner ook ’s nachts bij u kan zijn, of iets wat u altijd graag heeft gedaan en het liefst wilt blijven doen… We denken niet in regels, maar in mogelijkheden.

Mooi werk

Ook voor de verpleegkundigen en verzorgenden zelf is deze denkwijze een bron van inspiratie en werkplezier. In elk team wordt actief gewerkt om iedereen enthousiast te houden en initiatief te laten nemen. Dat maakt het vak zo mooi.

"De familie hoort er gelijk bij. Dat maakt het verhuizen ook veel gemakkelijker." 
~Bianca Elschot, Sensire De Garven~

Uw familie praat mee

Samen met locatie Sensire De Schoven, het voormalige De Bundeling, heeft De Garven een zogenoemde bewoners- en cliëntenraad die opkomt voor de gemeenschappelijke belangen van de bewoners en iedereen die gebruikmaakt van de diensten van Sensire. De raad geeft advies over het wonen, welzijn en de zorg binnen De Garven.

De bewoners van De Garven worden in de raad vertegenwoordigd door familieleden, die in goed overleg met de teams kijken hoe de zorg en de wensen van het dagelijks leven zo goed mogelijk op elkaar aansluiten.

We merken dat vele familieleden het niet alleen nuttig, maar ook leuk vinden om mee te denken in De Garven. Geregeld blijven ze zelfs voor langere tijd als vrijwilliger aan het huis verbonden. Heeft u ook belangstelling om vrijwilliger bij De Garven te zijn? Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor vrijwilligers.

Onze woningen

De Garven is in 2010 nieuw gebouwd en bestaat uit drie kleinschalige, huiselijke groepswoningen: De Gavel, De Wanne en De Dorsmölle waar steeds zes of zeven mensen wonen.

De woningen hebben een gezamenlijke huiskamer met een open keuken waar uw dagelijkse leven zich afspeelt: de krant lezen, muziek luisteren, een spelletje doen en eten. Samen met uw familie en vrijwilligers worden er geregeld activiteiten georganiseerd.

De appartementen van De Garven zijn opvallend ruim, waardoor u dierbare spullen kunt meenemen. Ze hebben elk een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer.

Met uw familie kunt u er ook in de omgeving op uit. Winkels en de vrijdagochtendmarkt vindt u om de hoek en het treinstation is op loopafstand. Aan de overkant bieden de sportvelden altijd een actieve aanblik en dichtbij De Garven is een dierenweide.

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

  • mee eten bij kleinschalig wonen
  • het doen van de was
  • het Ziggo abonnement, zo kunt u uw favoriete tv-programma’s kijken, lekker bellen of rond dwalen op het internet
  • het geluk-arrangement, een extraatje. Klik hier om je aan- en af te melden

  • een WA- en inboedelverzekering

  • de beweegvereniging, voor beweging op ieders niveau. Klik hier om je aan- en af te melden.

  • het pluspakket schoonmaak voor een extra schoon huis

Kijk bij 'aanvullende documenten' voor meer informatie.

Bij tijdelijk verblijf gelden afwijkende services.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over De Garven, of wilt u het huis eens bekijken? Loop gerust eens binnen om de sfeer te proeven. U kunt ook altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding.

De woonzorgadviseurs van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.

Voor algemene vragen kunt u ons bereiken via nummer: 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Sensire De Garven
Nieuwe weg 8-52
7261 NL Ruurlo

Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Sensire De Garven heeft als woonvorm voor mensen met dementie een BOPZ-erkenning. Onze woonzorgadviseurs helpen u graag met uw aanvraag.

Voor een actueel overzicht van onze wachttijden, verwijzen wij u naar de Menzis Zorgatlas. Hier kunt u zoeken op ‘Sensire’.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. Klik op de link om meer te lezen.

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 19 25. Klik hier als u meer wilt weten over Kosten en vergoedingen.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina