In De Beekdelle, op de eerste etage van zorgcomplex Den Bouw gelegen in de oude dorpskern van Warnsveld, wonen mensen met dementie in een gezellige en kleinschalige setting. Hier zijn drie huiskamers met ieder zes bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. Veel van het dagelijkse leven speelt zich af in de huiskamers, waar samen activiteiten worden gedaan en wordt gekookt en gegeten. Een echt thuis.
De PG-afdeling De Beekdelle kenmerkt zich door een kleine locatie te zijn. Dat betekent dat er relatief weinig mensen wonen en dat er een gezellige gemoedelijke sfeer heerst net zo als in een dorp, ‘Ons kent ons’. Het kleine hechte zorgteam vormt voor de bewoners en hun naasten vertrouwde gezichten. Daarnaast doet het team er alles aan om De Beekdelle onderdeel te laten zijn van het dorp Warnsveld. Door vanuit de directe omgeving vrijwilligers te vinden en activiteiten te ondernemen in de omgeving.
Vrijwilligers zijn onmisbaar. Zij ondersteunen ons bij het welzijn van onze bewoners. Zo zijn er vrijwilligers die piano/accordeon muziek, met de duofiets op pad gaan, koffie schenken, spelletjes spelen en rolstoelen duwen tijdens de wandelingen.
Elke dag worden er diverse activiteiten aangeboden waar de bewoners behoefte aan hebben. Dit kan variëren van luisteren naar klassieke muziek, een film kijken op de qwiek.up via muur of plafond, handwerken, houtbewerking of lekker rustig zitten met een boek of een tijdschrift. Daarnaast organiseren we ook activiteiten zoals samen koken of een taart bakken en maken we natuurlijk zoveel mogelijk een wandeling buiten in de frisse lucht. Zodra het weer mag en kan, gaan we weer twee middagen voor activiteiten naar Warnstaete, 400 meter van De Beekdelle. Een bezoek buiten de deur geeft de dag kleur en het gevoel van weggaan en thuiskomen. Ook een bezoek aan de kapper is een moment van geluk. In de gang van huiskamer groen bevindt zich de sfeervol ingerichte pop-up kappershoek.
Bewegen onder leiding van een beweegagoog is ook een belangrijk onderdeel van de week. Uit onderzoek is gebleken dat door bewegen het proces van ouder worden wordt vertraagd, zowel lichamelijk als geestelijk. Onderaan deze pagina vindt u meer gedetailleerde informatie.
Hoe u ook bij ons bent beland, we willen u altijd zo snel en zo goed mogelijk leren kennen, zodat we weten wat u in uw dagelijkse leven belangrijk en prettig vindt. Zo kunt u ook hier uw leven zoveel mogelijk leven zoals u dat gewend bent. Bij Sensire Wonen met Zorg regio Zutphen/Lochem maken wij gebruik van ‘Mijn Verhaal’.
Van groot belang is ook uw sociale netwerk. Het huis biedt een fijne sfeer, een ruime omgeving en goede zorg; uw familie en uw vrienden kunnen net als voorheen bijdragen aan uw welzijn.
Ieder mens heeft dromen, wensen en verlangens. Dit stopt niet al je ouder wordt. In ieders leven is vrijheid belangrijk. Ruimte om je vrij te kunnen bewegen en je eigen keuzes te kunnen maken. Ook als je te maken krijgt met dementie. Bij De Beekdelle streven we naar zoveel mogelijk vrijheid. Mensen met dementie mogen zich bij ons vrij bewegen en hun eigen keuzes maken. Zij blijken daardoor actiever, mobieler en gelukkiger. Vrijheid voorrang geven, vraagt om te zoeken naar creatieve oplossingen. Samen met mantelzorgers, vrijwilligers en zorgmedewerkers. Wij geloven dat het de moeite waard is, omdat vrijheid noodzakelijk is om gelukkig, blij en zinvol te leven!
Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende (aanvullende) services aan:
Wilt u meer weten over De Beekdelle of wilt u eens een kijkje komen nemen? U kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding.
De medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein in Zutphen geven graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties, wachttijden en de verschillen tussen locaties. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 0575-594446 om uw vragen te stellen of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. U kunt uw vragen ook per mail (info@sensire.nl) stellen.
De Beekdelle
Abersonplein 9
7231 CR Warnsveld
Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein helpen u graag met uw aanvraag, zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0575-594446.
Voor informatie over wachttijden kunt u contact opnemen met medewerkers van het Advies en Ontmoetingsplein. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 0575-594446 om uw vragen te stellen of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. U kunt uw vragen ook per mail (info@sensire.nl) stellen.
Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing.
De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925. Klik hier als u meer wilt weten over kosten en vergoedingen.
Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.
Er is een duidelijke visie over de omgang met de terminale fase van bewoners. Openheid, zorgvuldigheid, vertrouwen en goed overleg staan hoog in het vaandel. Wensen en vragen met betrekking tot uw levenseinde zijn bespreekbaar. De speciaal opgeleide zorgprofessionals kunnen u en uw naasten informeren over en begeleiden tijdens de laatste levensfase.