Eigenlijk zou iedere student werkervaring op moeten doen in de wijk
Eigenlijk zou iedere student werkervaring op moeten doen in de wijk

Eigenlijk zou iedere student werkervaring op moeten doen in de wijk

Lynn is op dit moment nog druk bezig met haar opleiding tot verpleegkundige. Naast haar studie heeft ze een bijbaan bij Sensire in de wijk. Ze werkt een wisselend aantal uur per week, afhankelijk van haar studiebelasting.

“Gooi al je vooroordelen aan de kant over de thuiszorg, ongeacht welke opleiding je volgt en kies voor een bijbaan in de thuiszorg. Ervaar zelf eens hoe het is, ook al denk je dat het niets voor je is of weet je al zeker dat je na je opleiding niet in de wijk wil werken”, begint Lynn vol enthousiasme over haar bijbaan. “De voordelen? Ik merk dat ik door het werken in de wijk verschillende handelingen sneller eigen heb kunnen maken.”

Natuurlijk kun je altijd terugvallen op je collega’s, maar op het moment dat jij binnenstapt bij jouw klant, dan moet je wél zelfstandig gaan handelen.

“Werken in de wijk betekent heel zelfstandig werken. Nadat je ingewerkt bent door een ervaren collega krijg je eigen klanten en routes. Natuurlijk kun je altijd terugvallen op je collega’s, maar op het moment dat jij binnenstapt bij jouw klant, dan moet je wél zelfstandig gaan handelen”, vertelt Lynn. “Van tevoren weet je niet altijd wat er zich achter de deur heeft afgespeeld, soms kom ik voor verrassingen te staan en wordt ik gedwongen snel te schakelen. Een ander groot voordeel van het werken in de wijk vind ik dat ik met vele verschillende zorgvragen in aanraking kom. Van ADL tot verpleegtechnisch handelen. Dat zorgt niet alleen voor afwisseling, maar helpt mij ook in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben in hoog tempo veel zelfstandiger en zelfverzekerder geworden.”

Echt iets betekenen voor iemand

“Het mooie aan ons vak vind ik dat ik echt iets kan betekenen voor iemand. Natuurlijk kom ik in eerste instantie voor een zorgvraag. Dat is waar ik mijn opleiding voor volg. Voor mij is het vak verpleegkundige veel meer dan dat. Klanten moeten steeds langer thuis blijven wonen, dat kan soms leiden tot eenzaamheid. Ik probeer dan ook altijd nét even wat meer te betekenen voor iemand. Een praatje, een kop koffie of thee, kortom even wat échte aandacht voor iemand.” Deze sociale kant van het werken van de wijk geeft Lynn veel voldoening en energie. “Het is echt heel leuk om te merken dat klanten eerst wat terughoudend zijn en ik uiteindelijk echt een band op heb kunnen bouwen met klanten, die soms wel 60 of 70 jaar ouder zijn. Ik denk dat ik heel goed weet wat ik wil en toch ben ik nog lang niet uitgeleerd. Ik wil de komende jaren nog zolang mogelijk doorstuderen. En dat in combinatie met mijn bijbaan bij Sensire.”

Op zoek naar een leuke en uitdagende bijbaan? Op onze website vind je de actuele vacatures of neem direct contact op met onze recruiters via whats app, chat of werving@sensire.nl.

Foto Lynn Chevalking
Lynn Chevalking Bijbaan in de wijk

Lynn is op dit moment nog druk bezig met haar opleiding tot verpleegkundige. Naast haar studie heeft ze een bijbaan bij Sensire in de wijk.