Leven zoals u wilt. Dat is de belofte die wij al onze klanten doen. Een belofte die al onze collega’s inspireert en motiveert. We maken deze waar met oprechte aandacht, het voeren van het goede gesprek om te weten wat er écht speelt en veel aandacht te hebben voor positieve gezondheid.
Bij Sensire ben je als wijkverpleegkundige eigenaar van het verpleegkundig proces en op basis van wijkverpleegkundig leiderschap verantwoordelijk voor de uitkomsten van jouw handelen en daarmee voor het handelen van jouw teamleden. Je wordt iedere dag opnieuw uitgedaagd om het verschil te maken in het leven van de mensen die in jouw wijk wonen. Het verschil maak je vanuit het besef dat gezondheid geen doel op zich is, maar een middel om te kunnen blijven doen wat belangrijk voor de klant is, in zijn of haar leven. Samen met de klant ga je na wat er nodig is om mee te kunnen (blijven) doen, zodat de klant het leven kan blijven leiden zoals hij of zij dat graag wil.
Jij weet als geen ander dat de essentie van wijkverpleging over veel méér gaat dan alleen zorg verlenen. Met een brede blik zorg je voor de best passende oplossingen voor de klant.
Jij bent degene die regelt, coördineert en de situatie van de klant voortdurend in de gaten houdt. Je bent als wijkverpleegkundige verantwoordelijk voor de kwaliteit van de anamnese van de klant, het opgestelde zorgplan, de verslaglegging en borging van de voortgang.
Preventie is een vanzelfsprekend onderdeel van het werk van onze wijkverpleegkundigen. Je doet dat natuurlijk niet alleen. Je werkt nauw samen met de klant en zijn naasten en met je collega’s. Dit kunnen wijkverpleegkundigen zijn, verzorgende IG en verpleegkundigen uit je team, maar ook met gespecialiseerde collega’s zoals een wondverpleegkundige of verpleegkundige palliatieve zorg. Daarnaast heb je veelvuldig contact met huisartsen, professionals uit de eerste en tweede lijn en het sociale domein.
Om jouw tijd te kunnen besteden aan dat waar het écht om gaat: het leveren van goede zorg en de betrokkenheid bij de klanten in jouw wijk word je in je dagelijkse werk ondersteund.
Als wijkverpleegkundige ben je zelf verantwoordelijk voor jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. De vakinhoudelijk ontwikkeling van de functie is belegd bij ons Platform Wijkverpleging. Het Platform is een initiatief van een aantal wijkverpleegkundigen en is formeel bekrachtigd door de Raad van Bestuur van Sensire en heeft hierdoor een formele status gekregen binnen de organisatie.
Het ontwikkelprogramma ‘Wijkverpleegkundig Meesterschap’ is door het Platform vormgegeven. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen en richt zich op wijkverpleegkundig eigenaarschap, wijkverpleegkundig leiderschap en professionele autonomie. Iedere wijkverpleegkundige bij Sensire volgt dit unieke opleidings- en begeleidingsprogramma wat leidend is voor de vak inhoud.
Iedere (nieuwe) wijkverpleegkundige bij Sensire volgt ons unieke opleidings- en begeleidingsprogramma. De competenties van de wijkverpleegkundigen om in samenspraak met de klant en/of diens naasten te komen tot goede diagnostiek, goede besluitvorming en een goed zorgplan vormen dan ook de belangrijkste aangrijpingspunt voor de doorontwikkeling en vormen de basis voor het ontwikkelprogramma.
Het ontwikkelprogramma is praktijkgericht en sluit aan op vaak gestelde vragen vanuit ‘de praktijk’. Om een goed beeld te krijgen van klantteams en jouw (toekomstige) Wijgro begin je met drie weken werken binnen het klantteam. Je wordt gedurende deze periode gekoppeld aan een wijkverpleegkundige die de rol van begeleider gaat vervullen, hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt.
Na de eerste drie weken vindt een evaluatiegesprek plaats, dat is meteen het begin van jouw persoonlijke trainings- en ontwikkelprogramma. Samen bekijken jullie welke weg je gaat bewandelen om het Wijkverpleegkundig meesterschap succesvol af te ronden.
In het ontwikkelprogramma zijn een aantal vaste onderdelen opgenomen, zoals stage- en meeloopdagen met je begeleider, een gespecialiseerd verpleegkundige en medisch service centrum NAAST. Ook volgt iedere nieuwe wijkverpleegkundige een basistraining, deze bestaat uit meerdere trainingen en volg je éénmalig. Maandelijks vinden er casuïstiekbesprekingen (volledig praktijkgericht) plaats en leer je van collega’s door structureel nieuwe kennis en ervaringen te delen.
Deze laatste twee andere onderdelen worden aansluitend op de basistraining opgestart en vinden doorlopend plaats.
Naast vakinhoudelijke ontwikkeling biedt het programma veel ruimte voor een kennismaking met de organisatie Sensire. Afhankelijk van de (relevante) werkervaring die je als nieuwe collega meebrengt wordt de duur en intensiteit van het trainingsprogramma op maat vastgesteld. Het assessment dat onderdeel uitmaakt van de sollicitatieprocedure dient ook als input voor jouw persoonlijke trainingsprogramma.
Je wordt begeleid door een domeinhouder Leiderschap en een wijkverpleegkundige. Samen met een lid van het Wijkverpleegkundig Platform zorgen zij samen voor de planning van het persoonlijke trainingsprogramma inclusief maandelijkse evaluatiemomenten. Nadat je succesvol het programma hebt afgerond, ga je volledig zelfstandig aan de slag als wijkverpleegkundige.
Bekijk de film 'Sensire Platform Wijkverpleging' om meer te zien en te weten over het Platform Wijkverpleging.
Op onze website vind je altijd de meest actuele vacatures. Staat net die ene vacature als wijkverpleegkundige op de locatie van jouw voorkeur er niet bij? Schroom dan niet en neem contact met ons op of stuur een open sollicitatie, dan kijken we samen naar de plek die het beste aansluit bij jouw wensen.
Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg.