Wonen in De Schoven
Wonen in De Schoven

Wonen in De Schoven

Als u wilt weten of een appartement in De Schoven bij u past, moet u echt eens komen kijken. De Schoven is een modern en gezellig appartementencomplex op het Bundelingpark, in het hartje van Ruurlo. De Schoven is in 2019 gerenoveerd en er zijn nieuwe appartementen bijgebouwd. 

Veel bewoners komen uit Ruurlo en omstreken. Dat hoort u aan de taal die er wordt gesproken, en merkt u aan het feit dat de bewoners van De Schoven vaak worden betrokken bij de festiviteiten in het dorp. Veel bewoners zijn van de in Ruurlo bekende woonzorglocatie Sensire De Bundeling verhuisd naar een appartement in De Schoven in juli 2020 vanwege de herontwikkeling van Het Bundelingpark. De Bundeling is in het najaar van 2020 gesloopt.

De bewoners voelen zich thuis in een nieuw, modern maar naar eigen smaak ingericht appartement op De Schoven. Met behulp van het zorgteam en naasten kunnen zij hun leven leiden zoals zij dat gewend waren. Lees ook het verhaal van meneer Jansen en zijn dochter over het wonen en leven op De Schoven.

De ondersteuning in De Schoven is erop gericht om mensen zo zelfstandig mogelijk te laten leven. We maken heldere afspraken met u en de mensen om u heen om dat met elkaar voor elkaar te krijgen. Uw contactverzorgende staat als uw vaste aanspreekpunt open voor een gesprek om uw wensen te bespreken. En natuurlijk onverhoopte problemen op te lossen.

Bent u op zoek naar een nieuw thuis in Ruurlo? En wilt uw partner meeverhuizen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden, we verwelkomen u graag.

De Schoven in beeld

Bekijk hieronder de foto's van De Schoven.

Meneer Jansen, woont in Sensire De Schoven: “Ik heb een fijne sta-opstoel kunnen overnemen om fijn vanuit de stoel televisie te kunnen kijken. En er staat nu een mooie bank om bezoek te kunnen ontvangen. Het is echt een eigen appartement met veel privacy. En je kunt lekker naar buiten kijken of gewoon naar buiten gaan. Het is een fijne plek, er is goede verzorging en good etten." “Ja, het eten is misschien te goed,” grapt zijn dochter.

Uw eigen dagindeling

De dagindeling wordt net als bij u thuis bepaald door de dagelijkse activiteiten, zoals opstaan, persoonlijke verzorging, eten, koffie drinken, de krant lezen, afwassen en naar bed gaan. U bepaalt zelf hoe laat u wilt ontbijten en tussen de middag is er een warme maaltijd. Als u de lunch op een ander tijdstip wilt eten, is dat ook bespreekbaar. Voor de warme maaltijd heeft u dagelijks een keuze uit twee keuzemenu’s van drie gangen. Ook is er geregeld een themabuffet georganiseerd. Ook als u nog zelfstandig woont, maar wel 55+ bent, kunt u tegen betaling gebruik maken van de open tafel.

Op het Bundelingpark, waar De Schoven een onderdeel van is, is een nieuwe ontmoetingsruimte gerealiseerd waar u samen met andere bewoners van het park en daarbuiten kunt eten, koffie kunt drinken en televisie kunt kijken. Maar u kunt uw koffie of thee ook op uw appartement drinken. Deze ontmoetingsruimte is er, zoals de naam al zegt, om mensen te ontmoeten. Samen eten en ook de activiteiten die in de ontmoetingsruimte worden georganiseerd worden door bewoners, naasten en vrijwilligers als erg waardevol gezien.

Op het Bundelingpark werkt een geestelijk verzorger bij wie u terecht kunt voor een gesprek. Elke week wordt er een kerkdienst of mis gehouden.

"Verhuizen vanuit haar vertrouwde omgeving viel voor mijn vriendin niet mee. Ik vind het heel fijn om een steentje bij te dragen aan haar welzijn." 
~Naaste van een bewoner~

Betrokkenheid van naasten is goud waard

Het zorgteam van De Schoven staan in voor al uw basisbehoeften, zoals verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Maar voor gezelligheid en aandacht is de betrokkenheid van familie en vrienden ook van groot belang.

We noemen dat familieparticipatie. Iemand die onbetaald en langdurig voor een ander zorgt, noemen wij een familieparticipant. Ook als u intensieve zorg geeft aan uw vriend, vriendin buurman of buurvrouw.

U als familieparticipant kent de bewoner al langer en weet waar hij of zij behoefte aan heeft. Op De Schoven kunt u samen activiteiten ondernemen, zoals meedoen aan de bingo of een brunch, nagellakken of een potje kaarten. Alles mag, niets moet. Heeft u ideeën of tips? Laat het de verzorgenden weten.

Vanzelfsprekend kunnen familieleden in en uit lopen wanneer ze willen en mee-eten en ook behoort logeren altijd tot de mogelijkheden.

Vrijwilligers

Het Bundelingpark heeft een enthousiaste groep vrijwilligers. Zij maken graag een wandeling met u, lezen samen met u de krant, doen een spelletje of organiseren een workshop. Lees ook het verhaal van Henny en Henk Weustenenk, vrijwilligers van de voormalige De Bundeling. Bij festiviteiten in het dorp zitten de bewoners van De Schoven niet zelden op de eerste rang.

Nieuwe vrijwilligers zijn natuurlijk ook altijd welkom.

"Zodra je de bewoners leert kennen, laat je ze niet meer los”, zegt Henk. “We zijn er beide zo ingerold, en proberen het nog zo lang mogelijk te kunnen doen," zegt Henny.

~Henny en Henk Weustenenk, vrijwilligers~

Uw familie praat mee

Samen met het Ruurlose woonzorgcentrum De Garven heeft De Schoven een zogenoemde bewoners- en cliëntenraad die opkomt voor de gemeenschappelijke belangen van de bewoners en iedereen die gebruikmaakt van de diensten van Sensire. De raad geeft advies over het wonen, welzijn en de zorg binnen De Bundeling.

De bewonersraad van De Schoven telt een bewoner, twee familieleden en drie vrijwilligers die in goed overleg met de teams kijken hoe de zorg en de wensen van het dagelijks leven zo goed mogelijk op elkaar aansluiten.

We merken dat vele familieleden het niet alleen nuttig, maar ook leuk vinden om mee te denken in De Schoven. Geregeld blijven ze zelfs voor langere tijd als vrijwilliger aan het huis verbonden. Heeft u ook belangstelling om vrijwilliger bij De Schoven te zijn? Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Onze appartementen

De Schoven heeft voor iedere bewoner een eigen appartement die u met persoonlijke spullen kunt inrichten, rekening houdend met eventuele hulpmiddelen die bij uw verzorging worden gebruikt. Uw favoriete schilderij, dierbare foto's, een plant, klein meubilair... Vaak zal het best lukken ze een plaats te geven zodat u zich echt thuis voelt.

Uw appartement heeft een eigen douche met toilet en een eigen kookruimte. Ook heeft uw kamer standaard een oproepsysteem voor onze verpleegkundigen en verzorgenden, een een kabelaansluiting voor televisie en een telefoonaansluiting.

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

  • mee-eten in ons restaurant
  • het doen van de was
  • kabelaansluiting, zodat u uw favoriete tv-programma’s kunt kijken
  • het geluk-arrangement, een extraatje. Klik hier om je aan- en af te melden
  • een WA- en inboedelverzekering
  • het pluspakket schoonmaak voor een extra schoon huis

Kijk bij 'aanvullende documenten' voor meer informatie. 

Bij tijdelijk verblijf gelden afwijkende services.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over De Schoven, of wilt u de appartementen eens bekijken? Loop gerust eens binnen om de sfeer te proeven. U kunt ook altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding.

De woonzorgadviseurs van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.

Voor algemene vragen kunt u ons bereiken op nummer 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Sensire De Schoven
’t Rikkelder 97
7261 BE Ruurlo

Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (WLZ) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Sensire De Schoven biedt plaats aan mensen met een indicatie VV 4-6 (voorheen ZZP 4-6). Onze woonzorgadviseurs helpen u graag met uw aanvraag.

Voor een actueel overzicht van onze wachttijden, verwijzen wij u naar de Menzis Zorgatlas. Hier kunt u zoeken op ‘Sensire’.

Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. Klik op de link om meer te lezen.

De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925. Klik hier als u meer wilt weten over Kosten en vergoedingen.

Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina