Wonen in De Martinushof
Wonen in De Martinushof

Wonen in De Martinushof

‘Twello in het klein’ noemt het team van De Martinushof dit huis in Twello wel, vanwege de persoonlijke en gemoedelijke sfeer en de nauwe banden met het dorp. Het huis biedt mensen met dementie een veilige en open omgeving, zodat bewoners er samen met het team, de familie en de vrijwilligers steeds weer een fijne dag van kunnen maken.

Sinds de verbouwing in 2013 biedt deze locatie zorg aan 48 bewoners met dementie in zes afdelingen voor kleinschalig wonen. Daarnaast heeft De Martinushof vier appartementen voor kortdurend verblijf.

Deel van de samenleving

De Martinushof is niet alleen een plek om te wonen, het is ook een trefpunt voor mensen uit de wijk. Het huis haalt graag de banden aan met de omgeving. Bijvoorbeeld met de leerlingen van middelbare scholen die een maatschappelijke stage komen doen, of met de verenigingen en bedrijven in het dorp.

Een warm team

In het team van De Martinushof heerst een warme en open sfeer. Beginnende medewerkers hebben het er doorgaans gelijk naar hun zin. De mensen van het team staan in voor goede zorg, een prettige sfeer en een veilige omgeving. Ze leren elke bewoner goed kennen, zodat ze weten wat voor hem of haar prettig en belangrijk is. Met het team als stevige basis, kunnen de bewoners en hun naasten zich richten op dingen die de dag mooi maken. Een fijne, actieve groep vrijwilligers draagt daar haar steentje aan bij.

Samen met de mensen om u heen

Gaan wonen in De Martinushof is een hele verandering, maar de deur van De Martinushof staat open voor de familie en vrienden van de bewoners. Samen koffiedrinken, mee-eten, muziek luisteren of er even op uit gaan. Juist die kleine dingen zijn voor de bewoners zeer waardevol.

Kleinschalig wonen

De Martinushof bestaat uit zes woongedeeltes die elk onderdak bieden aan acht bewoners. Het zijn afdelingen voor kleinschalig wonen, met een eigen huiskamer waar men elkaar kan ontmoeten, activiteiten kan doen en waar samen wordt gegeten. Elke dag wordt er in elke huiskamer vers gekookt, en iedereen is welkom om daarbij een handje toe te steken.

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

  • mee eten bij kleinschalig wonen
  • het doen van de was
  • het Ziggo abonnement, zo kunt u uw favoriete tv-programma’s kijken, lekker bellen of rond dwalen op het internet
  • het geluk-arrangement, een extraatje. Klik hier om je aan- en af te melden.
  • een WA- en inboedelverzekering
  • het pluspakket schoonmaak voor een extra schoon huis

Kijk bij 'aanvullende documenten' voor meer informatie. 

Praktische informatie

Wilt u meer weten over de Martinushof? U kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding.

De woonzorgadviseurs van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.

Voor algemene vragen kunt u ons bereiken op nummer 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Martinushof
Sint Maartenserf 85
7391 AG Twello

Alle mensen die recht hebben op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie) kunnen hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. Benieuwd wat een cliëntondersteuner voor u kan doen? Bekijk dan de informatie onder 'aanvullende documenten'. 

Wilt u rechtstreeks contact opnemen met onze teams? Hier vindt u de contactgegevens:
Bruggenbosch: 06-20382836
Hartelaar: 06-20640558
Noordijk: 06-12310075

In het belang van de zorgverlening noteren wij een aantal persoonlijke gegevens van u. Op de webpagina over privacy kunt u lezen hoe wij vertrouwelijke informatie zo zorgvuldig en discreet mogelijk behandelen. En op de pagina over klachten kunt u daar lezen wat te doen als u klachten heeft.

Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina