Leven zoals u wilt. Dat is de belofte die wij doen aan onze bewoners. Het leven voort kunnen zetten, zoals zij dat gewend waren, samen met hun naasten. Dat is voor ons ook kwaliteit van zorg.
Onze teamverpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg die het team levert aan de bewoners. De teamverpleegkundige combineert en vervult in het dagelijkse werk verschillende rollen; van regisseur tot zorgverlener, van coach tot kwaliteitsbewaker. Gedurende de dag ondersteunt de teamverpleegkundige collega's bij de uitvoering van de zorgplannen, door advies te geven en op positieve wijze te collega’s te stimuleren, zodat zij zelfstandig de dagelijkse activiteiten kunnen uitoefenen.
Om de kwaliteit van zorg te kunnen waarborgen is een belangrijk onderdeel van het werk het coachen van collega's, zowel vakinhoudelijk als op houding en gedrag, daarom werkt hij of zij bij Sensire ook zelf mee. Een mooi moment om kennis en kunde op inspirerende wijze over te brengen en tevens goed te weten wat er op de vloer en in het team speelt. Hierdoor houdt de teamverpleegkundige zicht op veranderingen en ontwikkelingen op de afdeling en kan een actieve bijdrage geleverd worden aan beleidsvraagstukken.
Om aan de slag je kunnen als verpleegkundige vragen wij een aantal praktische zaken:
Om medewerkers voor te bereiden op jouw taken en verantwoordelijkheden bieden we beginnend teamverpleegkundigen de mogelijkheid om een 1 jaar durend traineetraject inclusief uitgebreid inwerkprogramma te volgen. Dit traject is ontwikkeld in samenwerking met nieuwe en ervaren teamverpleegkundigen. Tijdens dit traineetraject ontwikkel jij je van een beginnend naar een taakvolwassen teamverpleegkundige. Gedurende het traineetraject word je gekoppeld aan een ervaren (senior) teamverpleegkundige. De eerste 6 maanden werk je onder verantwoordelijkheid van hem of haar. Na 6 maanden heb je in voldoende ervaring opgedaan om zelfstandig te kunnen werken als teamverpleegkundige met de begeleiding wat meer op afstand. Op deze manier leer je tijdens en van het werk.
Het traineetraject is er niet alleen op gericht om jou de juiste skills en vaardigheden bij te brengen om als volwaardig teamverpleegkundige aan de slag te kunnen, maar ook jouw persoonlijke ontwikkeling komt aan de orde.
Aan het begin van het traject wordt door een externe organisatie een ontwikkelassessment afgenomen. Op deze manier krijg je inzicht in punten die je verder kunt ontwikkelen. Ontwikkeldoelen en concrete afspraken worden samen vastgesteld en door jou vastgelegd in jouw Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP). Gedurende het hele jaar stel je dit dynamische document bij dat dient als ondersteuning van jouw ontwikkeling. Jouw persoonlijke coach, een teamverpleegkundige, en een praktijkopleider (bijvoorbeeld een senior teamverpleegkundige) en jijzelf gebruiken het POP tijdens gesprekken om jouw voortgang te bespreken.
Tijdens het traineetraject worden er masterclasses aangeboden die je facultatief kunt volgen om meer kennis op te doen en inzicht te krijgen in de processen in de organisatie en jouw rol daarin.
Tevens worden er intervisiebijeenkomsten voor trainee teamverpleegkundigen georganiseerd onder leiding van een intervisiebegeleider. Hier kun je van en met collega trainees leren van praktijksituaties die je in je dagelijkse werk tegen kan komen.
Op onze website vind je altijd de meest actuele vacatures. Staat net die ene vacature als teamverpleegkundige op de locatie van jouw voorkeur er niet bij? Schroom dan niet en neem contact met ons op of stuur een open sollicitatie, dan kijken we samen naar de plek die het beste aansluit bij jouw wensen.
Direct naar de vacatures